Ot Meersdom


Prins Leopoldstraat 12 8310 Brugge (Sint Kruis)
0478/06.04.97 Klik om te bellen

Over Ot Meersdom

ayurvedische massage  -  Shirodhara  -  Pindasweda

raadpleeg ook mijn website www.ot-meersdom.be

Auyrvedische Massage

Ayurvedische massage (abhy=rond  anga=ledematen) is meer dan een ontspanningstherapie  en heeft dan ook een sterk therapeutisch effect. Ayurvedische massage is een duizenden jaren Indiase discipline die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt reactiveren

Deze massage is een algemene, ontspannende, energetische lichaamsmassage. Het geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning, verhoogt de weerstand en bevordert een goede nachtrust.

Een Abhyanga onderscheidt zich van andere massages door oa de hoeveelheid olie en de massagerichting. Door de massage uit te voeren in de richting 'weg van het hart' wordt de  bloedcirculatie verbeterd.

Bij deze ayurvedische massage geniet u van een algemeen zachte, doch stevige massage waarbij de druk afgestemd is op uw eigen fysieke structuur en wensen.  Door deze specifieke massage worden de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s automatisch gestimuleerd waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam en geest worden geactiveerd. Deze werkwijze heeft dan ook een energetische werking.

U wordt gemasseerd met warme olie, gericht op het balanceren van uw constitutie en het reinigen van de weefsels en kanalen.

De combinatie van de massage met de warme olie heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.

Deze massage wordt uitgeoefend op een futon (massagematras op de grond) waardoor de massage met een evenwichtigere druk (links en rechts) kan worden uitgeoefend en bewegingen van voet tot hand probleemloos kunnen worden toegepast.  De massage kan ook op vraag op een massagetafel worden uitgevoerd.

volgens Ayurveda is deze massage voor : 


- verbetering van de weerstand en activering van het lymfesysteem en de bloedsomloop

- bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid

- draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlicht spierspanning

- helpt bij klachten, vermindering bij rugpijn, nekklachten, reuma, burnout, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, ...

- stimuleert de functies van vitale organen

- brengt lichamelijke en geestelijke ontspanning

- verbetert het gezichtsvermogen

- vermindert geestelijke en fysieke vermoeidheid

- versoepelt spieren en gewrichten

- verbetert de structuur van de huid

- ...

Marmapuntmassage

Marmapunten zijn punten in ons Lichaam die heel kwetsbaar en gevoelig zijn. Het zijn kruispunten waar 2 of meer weefsels samenkomen. (aders, zenuwen, ligamenten, spieren, pezen, ...)

De in Ayurveda omschreven 107 marmapunten staan elk in verbinding met een bepaald orgaan of lichaamsfunctie. In het belang van een goede energiestroom, is het belangrijk dat alle marmapunten onverstoord zijn en eventuele verstoringen worden weggenomen.

Verstoorde marmapunten kunnen namelijk onze levensenergie verminderen.

Marmapuntmassage is erop gericht de marmapunten te bewerken door middel van druk met de duimen of de handpalmen. Deze druk wordt geïntegreerd in de abhyanga (massage), waardoor het doel om de energiestroom te optimaliseren enerzijds en anderzijds om blokkades te verwijderen, wordt bekomen.

Een marmapuntmassage start in zithouding op een kruk met het masseren van het hoofd. Vervolgens worden de overige drukpunten in het lichaam gemasseerd op de massagetafel.

volgens ayurveda word het bovenop de voordelen van een abhyanga (zie hierboven) het toegepast voor:

- vrijmaken van geblokkeerde marma's 

- wegnemen van pijn, vermindering van spanning en vermoeidheid 

- verbeteren van je eigen (levens)energie-stroom in het lichaam

- gewrichtspijnen

- ontgiften en verjongen van het lichaam

Shirodhara

Shirodhara is een ayurvedische behandeling van het hoofd waarbij een continue stroom van warme kruidenolie, water of melk gedurende 20 tot 30minuten over het voorhoofd vloeit. Shirodhara wordt toegepast als behandeling tegen alle neurologische problemen/klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornis. Shiro-Dhara is een rasayana of verjongingsmiddel voor zintuigen en hersenen, is bijzonder rustgevend en geeft helderheid

Met de continue beweging van de stroom wordt de werking van de hypofyse en de hypothalamus gestimuleerd. De menselijke geest wordt als het ware gemasseerd en de circulatie van voedingsstoffen voor lichaam en geest verbeterd.

Shirodhara is een verjongingsmiddel voor zintuigen en hersenen.  Deze behandeling geeft een diepe mentale ontspanning,  werkt verhelderend en brengt de gedachten in balans en harmonie.

De behandeling wordt steeds gestart met hoofd- en gezichtsmassage en maar kan eveneens worden voorafgegaan met een lichaamsmassage ter bevordering van de algehele werking. Na de hoofd-en gezichtsmassage wordt naar de Shirodhara overgegaan.

Volgens Ayurveda wordt deze behandeling uitgevoerd tegen:

- stress van mentale of fysieke oorsprong

- spanning

- vermoeidheid

- slaapproblemen

- depressie

- angsten

- vastzittende emoties

- hoofdpijnen

daarnaast versterkt het de immuniteit en verjongingsfuncties

de behandeling wordt vermeden bij :

(Zware) verkoudheid en bronchitis
Acute en chronische sinusitis
Koorts of algemeen ziek gevoel
Acute rhinitis (infectie bovenste luchtwegen), verkoudheid

Pindasweda (kruidenstempelmassage)

Pindasweda is een warmtebehandeling, beter gekend als 'kruidenstempelmassage'.

Het lichaam of specifieke plaatsen worden eerst stevig gemasseerd. Met kleine cirkelvormige strijkbewegingen wordt met de warme rijst -en kruidenzakjes over het lichaam gegaan. De behandeling zorgt voor een toevoeging van extra warmte (hitte) en voedingstoffen waardoor de afvalstoffen in het lichaam vlotter worden losgemaakt. De voedende stoffen dringen eveneens vlotter in de huid en voeden de lichaamsweefsels.

Het lichaam krijgt een sterke stimulans om te zuiveren en activeert de doorbloeding va de weefsels.

volgens Ayurveda wordt Pindasweda toegepast voor:

- spierpijnen

- gewrichtsaandoeningen

- artritis

- rugpijn

- cellulitis

- neurologische klachten

- spierzwakte

- algemene zwakte en droogte
...
 

Wie ben ik en voor wie kan het ?

In het verlengde van studies, van werk en eigen ervaringen ben ik gaan beseffen wat de impact van een massage op het lichaam en de geest kan hebben.

De ayurveda biedt naast een algemene, ontspannende tevens ook een energetische lichaamsmassage. Het werkt ontspannend, verhoogt de weerstand en bevordert het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest. 

Na intensieve opleidingen ben ik gestart met massages, privé alsook in een welness-zaak.

Ik richt me naar iedereen die gemasseerd mag worden.

Bij een eerste afspraak wordt extra tijd voorzien voor een gesprek om uw constitutie te bepalen en zo ook de keuze van olie. Verder is het ook zinvol om vraag en aanbod op elkaar af stemmen.

Foto's

massageruimte

Ot Meersdom in het kort

Soort(en) massage

Ayurveda massage
Energetische massage
Holistische Massage
Kruidenstempelmassage
Ontspanningsmassage
Rug-, nek-, schoudermassage

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Werkzame personen

Man

Onze locatie

Logo Ot Meersdom

Ot Meersdom

Ot Meersdom


Prins Leopoldstraat 12 8310 Brugge (Sint Kruis)
0478/06.04.97 Klik om te bellen