Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
logo
 • Prins Leopoldstraat 12
  8310 Brugge (Sint Kruis)
 • 0478/06.04.97
 • Website

Ot Meersdom

ayurvedische massage  -  Shirodhara  -  Pindasweda

raadpleeg ook mijn website www.ot-meersdom.be

Auyrvedische Massage

Ayurvedische massage is meer dan een ontspanning en heeft dan ook een sterk therapeutisch effect.  Het is een duizenden jaren Indiase discipline die de herstelprocessen van lichaam en geest helpt te reactiveren

Deze massage is een algemene, ontspannende, energetische lichaamsmassage. Het geeft lichamelijke en geestelijke ontspanning, verhoogt de weerstand en bevordert een goede nachtrust.

Deze massage onderscheidt zich door het gebruik van veel (kruiden)olie, dewelke wordt samengesteld op basis van de eigenschappen van de klant en eventueel specifieke klachten en gericht op het balanceren van uw consistutie en het reinigen van weefsel en kanalen. 

Door middel van een ayurvedische massage waarbij de druk afgestemd is op uw eigen fysieke structuur en uw wensen, wordt uw lichaam via de huid van extra voedingstoffen voorzien. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s krijgt uw massage een bijkomend energetisch aspect.

De combinatie van de massage met de warme olie heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.  Ayurvedische massages werken als re-activatie van het herstelproces van lichaam en geest.

Deze massage wordt gegeven op een futon wat het voordeel heeft voor de therapeut dat dezz centraaal kan werken. De massage kan op vraag ook op een massagetafel worden gedaan.

Deze massage : 


- verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop

- bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid

- draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlicht spierspanning

- helpt bij klachten, vermindering bij rugpijn, nekklachten, reuma, burnout, spijsverteringsklachten, hoofdpijn, ...

- stimuleert de functies van vitale organen

- brengt lichamelijke en geestelijke ontspanning

- verbetert het gezichtsvermogen

- vermindert geestelijke en fysieke vermoeidheid

- versoepelt spieren en gewrichten

- verbetert de structuur van de huid

- ...

Shirodhara

Shirodhara is een ayurvedische behandeling van het hoofd waarbij een continue stroom van warme kruidenolie, water of melk gedurende 20 tot 30minuten over het voorhoofd vloeit. Shirodhara wordt toegepast als behandeling tegen alle neurologische problemen/klachten, stress, zenuwspanning en slaapstoornis. Shiro-Dhara is een rasayana of verjongingsmiddel voor zintuigen en hersenen, is bijzonder rustgevend en geeft helderheid

Met de continue beweging van de stroom wordt de werking van de hypofyse en de hypothalamus gestimuleerd. De menselijke geest wordt als het ware gemasseerd en de circulatie van voedingsstoffen voor lichaam en geest verbeterd.

Shirodhara is een verjongingsmiddel voor zintuigen en hersenen.  Deze behandeling geeft een diepe mentale ontspanning,  werkt verhelderend en brengt de gedachten in balans en harmonie.

De behandeling wordt steeds gestart met hoofd- en gezichtsmassage en maar kan eveneens worden voorafgegaan met een lichaamsmassage ter bevordering van de algehele werking. Na de hoofd-en gezichtsmassage wordt naar de Shirodhara overgegaan.

Deze behandeling wordt uitgevoerd tegen:

stress van mentale of fysieke oorsprong
spanning
vermoeidheid
slaapproblemen
depressie
angsten
vastzittende emoties
hoofdpijnen

daarnaast versterkt het de immuniteit en verjongingsfuncties

de behandeling wordt vermeden bij :

(Zware) verkoudheid en bronchitis
Acute en chronische sinusitis
Koorts of algemeen ziek gevoel
Acute rhinitis (infectie bovenste luchtwegen), verkoudheid

Pindasweda

Pindasweda is een warmtebehandeling, beter gekend als 'kruidenstempelmassage'.

Het lichaam of specifieke plaatsen worden eerst stevig gemasseerd. Met kleine cirkelvormige strijkbewegingen wordt met de warme rijst -en kruidenzakjes over het lichaam gegaan. De behandeling zorgt voor een toevoeging van extra warmte (hitte) en voedingstoffen waardoor de afvalstoffen in het lichaam vlotter worden losgemaakt. De voedende stoffen dringen eveneens vlotter in de huid en voeden de lichaamsweefsels.

Het lichaam krijgt een sterke stimulans om te zuiveren en activeert de doorbloeding va de weefsels.

Pindasweda wordt toegepast voor:

spierpijnen,
gewrichtsaandoeningen
artritis
rugpijn
cellulitis
neurologische klachten
spierzwakte
algemene zwakte en droogte
...
 

Wie ben ik en voor wie kan het ?

In het verlengde van studies, van werk en eigen ervaringen ben ik gaan beseffen wat de impact van een massage op het lichaam en de geest kan hebben.

Na intensieve opleiding ben ik gestart met massages in een wellness, massage thuis alsook aan huis voor mensen die na een moment van diepe rust, in hun eigen omgeving willen blijven.

Mijn drijvende kracht is de positieve respons van gemasseerde klanten.

Ik richt me naar iedereen die gemasseerd mag worden.

Alvorens ik masseer, voorzie ik een kort gesprek om vraag en aanbod op elkaar af stemmen.  Mijn klanten weten naast het waarderen van de massages eveneens mijn respectvolle houding en integriteit te appreciëren.


Massage aan huis:

Nee

's avonds geopend:

Ja

In het weekend geopend:

Ja

Massage op evenementen:

Nee

Soort(en) massage

 • Ayurveda massage
 • Energetische massage
 • HOLISTISCHE MASSAGE
 • Kruidenstempelmassage
 • Ontspanningsmassage

Werkzame personen

 • Man