Tantramassage workshops voor koppels

Koppels die massage willen leren hoe vinden, en hoe herkennen die elkaar? Diverse tantra-masseurs bieden dergelijke workshops aan. Normaal gebeurt dit in een volledig afgehuurde locatie zodat pottenkijkers vermeden worden. Behalve de deelnemers en de lesgevers is er dan niemand aanwezig. Reken voor dergelijke workshop op een volledig weekend van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Opgelet, bij een tantra-workshop is naaktheid een natuurlijk begrip. Zowel voyeurisme als schaamte zijn eigenschappen die best vermeden worden. Wat hier beschreven wordt is een voorbeeld hoe zulke workshop eruit ziet en wat een planning kan zijn. Andere masseurs hebben mogelijk andere indelingen, maar de totale inhoud zou in principe op hetzelfde moeten uitkomen.

Vrijdagavond is ideaal voor een uitgebreide kennismaking met alle deelnemers en lesgevers. Iedereen kan zich individueel voorstellen in real life, misschien is voor het begin al een eerste info verstuurd, maar real-life zegt veel meer dan 100 mails. Op die manier leert iedereen iedereen kennen voor de eerste workshop en op die manier zijn er nadien onderling geen onverwachte gebeurtenissen.

Zaterdag en zondag kunnen de workshops plaatsvinden. Ontspanningsoefeningen (voor jezelf, voor je partner) waarmee alle stress uit je lichaam wordt verdreven, en nadien stap per stap richtlijnen en demonstraties om je partner te masseren waarbij het volledige lichaam deel per deel wordt besproken, gedemonstreerd en geoefend. Hierbij is het natuurlijk ook de bedoeling is dat gemasseerde en masseur van plaats wisselen. Enkele vrije momenten om tot adem te komen, om te wandelen, om plaatselijke bezienswaardigheden te bewonderen? Moet kunnen!

In de ideale vorm wordt de zondagmiddag afgesloten met een volledige massage waarbij partners elkaar masseren. Dit betekent 2 massagesessies, al dan niet met hoogtepunten. Let echter: een tantra-workshop is geen swingers-gebeuren en is niet (alleen) op seksuele activiteit gericht.

Op December 7, 2021