Yumeiho standpunt over rugpijn

Over de complexiteit van rugpijn

De meeste rugpijn is niet-specifiek zonder identificeerbare oorzaken. Veel voorkomende onderliggende mechanismen zijn onder meer degeneratieve of traumatische veranderingen van de schijven en facetgewrichten, die dan secundaire pijn in de spieren en zenuwen kunnen veroorzaken, en pijn doorverwijzen naar de botten, gewrichten en ledematen. Ziekten en ontsteking van de galblaas, pancreas, aorta en nieren kunnen ook doorverwezen rugpijn veroorzaken. Tumoren van de wervels, zenuwweefsels en aangrenzende structuren kunnen zich ook manifesteren als rugpijn.

Rugpijn komt vaak voor: ongeveer negen op de tien volwassenen hebben er ooit in hun leven last van, en vijf op de tien werkende volwassenen hebben het elk jaar. Sommigen schatten dat tot 95% van de mensen ooit in hun leven rugpijn zal ervaren. Het is de meest voorkomende oorzaak van chronische pijn en is een belangrijke oorzaak van gemist werk en arbeidsongeschiktheid. Voor de meeste mensen is rugpijn zelfbeperkend.

Wat is Yumeiho®?

Yumeiho® is een therapeutische methode gebaseerd op handmatige acties die op het hele menselijk lichaam worden uitgevoerd om de gezondheid te behouden of te verbeteren; het omvat ongeveer 100 manoeuvres die op het hele lichaam van de patiënt worden uitgevoerd.

De Yumeiho® therapie bestaat uit de methodische toepassing van een complexe reeks handmatige procedures en fysieke oefeningen bedoeld om de functionele balans van het menselijk organisme te herstellen. Zo wordt een breed scala aan aandoeningen die zowel acute als chronische ziekten kunnen veroorzaken, geëlimineerd of verbeterd.

Hoewel Yumeiho® is een methode die ontworpen is om voornamelijk preventief te worden toegepast. Het wordt nog steeds ‘therapie’ genoemd omdat het voornaamste doel is het behandelen of verminderen van de oorzaken van functionele stoornissen die na verloop van tijd kunnen leiden tot chronisch lijden.

Ook de Yumeiho® therapie kan worden toegepast om de voortgang van reeds bestaand lijden te voorkomen of te vertragen.

Yumeiho®standpunt over rugpijn

De oorzaken van rugpijn zijn meestal een verkeerde houding. Bij een verkeerde houding functioneren de spieren, gewrichten, banden en pezen niet meer naar behoren. Yumeiho® gaat over houdingsherstel, lichaamssymmetrie en bewegingsvrijheid. Het herstelt de balans van de wervelkolom en corrigeert de positie van het zwaartepunt.

Yumeiho® is een niet-invasieve, praktijkgerichte gezondheidszorgdiscipline die zich richt op het neuromusculoskeletale systeem. Het heeft een handmatige benadering en bevat geen naalden, medicatie, oliën, crèmes of iets anders ...

Lichamelijk onderzoek is een must voor elke sessie van Yumeiho®. Het maakt niet uit of het de eerste sessie, de 10e sessie of 1 jaar werk is, elk Yumeiho® De sessie begint met een houdingsanalyse en een reeks vragen over de algemene gezondheidstoestand.

De manuele therapeutische procedures die worden toegepast voor profylactische of corrigerende doeleinden binnen de Yumeiho® therapie bestaat uit osteo-articulaire manipulatie- en mobilisatietechnieken; passieve myo-articulaire gymnastiek; punttherapie procedures; speciale massagetechnieken en -procedures; rekelementen (rekoefeningen, verlengingen); methoden voor houdingscorrectie en balancering; oefeningen om de biomechanica van het bewegingsapparaat, de wervelkolom en / of de bovenste en onderste ledematen te optimaliseren, in evenwicht te brengen en te harmoniseren.

Patiënten met ongecompliceerde rugpijn moeten worden aangemoedigd om actief te blijven en terug te keren naar normale activiteiten.

De managementdoelen bij de behandeling van rugpijn zijn om zo snel mogelijk een maximale vermindering van de pijnintensiteit te bereiken, het vermogen van het individu om te functioneren bij alledaagse activiteiten te herstellen, de patiënt te helpen omgaan met resterende pijn, de bijwerkingen van de therapie te beoordelen en om de doorgang van de patiënt door de juridische en sociaaleconomische belemmeringen voor herstel te vergemakkelijken.

Door de oorzaak te behandelen en niet het gevolg, en elke patiënt op een unieke manier te behandelen, Yumeiho® is een buitengewoon nuttige therapie gebleken bij de behandeling van rugpijn met niet-specifieke oorzaken.

Ook door de unieke manier van werken en het begrijpen van de mechanismen van het lichaam, Yumeiho® is nuttig gebleken bij aandoeningen van de wervelschijf en degeneratieve aandoeningen.

In tegenstelling tot andere zogenaamde methoden, Yumeiho® geneest niet!

Na een Yumeiho® Tijdens de sessie begrijpt u wat de oorzaak van uw probleem is en alleen samen met u zal de therapeut een behandelschema opstellen zodat u in een conditie bent die u in staat stelt om zonder pijn van het leven te genieten.

Op July 30, 2021