Waarom een massage zo heilzaam is

Waarom een massage zo heilzaam is.

We hebben allemaal huidhonger. Enkel als baby en kleuter werden we (in de meeste gevallen) geknuffeld en gestreeld en vastgehouden. Zodra we wat ouder worden, gebeurt dit meestal niet meer. Dan wordt het ongepast. Het wordt heel snel verkeerd geïnterpreteerd als zijnde ‘ongewenste intimiteiten’. Zo is de #metoo cultuur aangewakkerd.

Helaas want aanrakingen is een basisbehoefte van de mens. Door aanrakingen worden we bewuster van onszelf, wie we zijn, waar we voor staan. Maar ook dat we er ‘mogen’ zijn. Dat we ‘goed’ zijn hoe we op dit moment zijn. En dat is belangrijk voor ons ‘zijn’. We krijgen een ideaal beeld opgedrongen van hoe we zouden moeten zijn. Zonde, want we zijn allemaal perfect met onze imperfecties.

Het is zelfs wetenschappelijk bewezen hoe nuttig het is voor de mens om regelmatig aangeraakt te worden op een veilige, respectvolle en ook liefdevolle manier.

Massage is een prachtig middel om je huidhonger te stillen. Als je in overgave durft gaan, zal je een totale ontspanning ervaren niet alleen van je lichaam, maar ook van je geest. En door dit op regelmatige basis te doen, krijg je meer energie. Je gaat creatiever worden, bent minder moe, en staat beter in je kracht.

Op November 23, 2019