Artikel afbeelding

De zuiverste massageolie

Massageolie olie dient zo zuiver mogelijk te zijn:

  • zoete amandelolie: rijk aan vitamine A, B, D en E (een aanrader in de winterperiode)

  • arganolie (de schat van Marokko voor haar-nagel-lippen verzorging, zelfs bij huidziekten, sheabutter, macadamiaolie, maar (niet geschikt voor mensen met extreme notenallergie) iets prijziger zijn de:

  • jojoba (eigenlijk een was maar blijft zeer lang houdbaar, geschikt voor alle huidtypes en baby's)

  • sesamolie: vitamine B6, kalium, magnesium, koper calcium, ijzer en zink. Kankerwerend, zie link: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/117433-de-geneeskracht-van-sesamolie.html

  • olijfolie (goedkoop, organisch maar voelt iets vettiger aan)

  • zonnebloemolie en rijstolie (goedkoop en voor elk huidtype geschikt, ook kinderen).

Dit zijn producten die bijdragen tot de gezondheid, en kunnen zowel in- als uitwendig genuttigd worden.
Wees bewust van bekende merken die massageolie aanbieden.

Op de bijsluiter vind je een tal van bewaarmiddelen die de huid niet positief beïnvloeden (alcohol, parfum en parabenen zorgen voor huidirritatie en allergische reactie's).

Veel schadelijke ingrediënten zijn in de meeste levensmiddelen aanwezig: drank, samengestelde voeding, schoonheids- en verzorgingsproducten (let op voor: medicatie).

Vandaar dat verse voeding belangrijk is en je verzorgingsproducten zelf kunt samen stellen. Deze blijven maar enkele dagen optimaal, dus bereid niet te veel in één keer of deel deze met uw geliefden.

Je kan deze basis oliën mengen met enkele druppels essentiële olie, hier bestaat een waaier aan geuren met elk een bepaalde werking op fysisch, emotioneel en psychisch vlak.

De Lavendel (ontspannend) en Tea Tree (zuiverend) essentiële olie is voor de meesten (niet tijdens zwangerschap of bepaalde huidziekten) geschikt. Prijzen verschillen enorm, sinaasappel kost bijvoorbeeld €5,30 voor 11 ml, terwijl damascena rozen €198 voor 11 ml bedraagt. Dit hangt af van het proces om het meest kostbare uit een x aantal bloemen, vruchten en planten te verkrijgen.

Heb je geen tijd of zin om zelf massageolie te maken? Dan raad ik de massageolie van Weleda sterk aan, kant-en-klare olie om je lichaam in te smeren of die van je partner tijdens ontspanningsmassage (gebruik voldoende olie) of een iets diepere en intense massage (gebruik minder olie).

Op December 24, 2019