Artikel afbeelding

Waarom zou een mens zich laten masseren?

Sommige mensen denken dat een massage een luxeproduct is. Dat een massage niet goedkoop is, dat is waar. Een massage goed gegeven, behelst een volledige service. Eerst heb je een intake gesprek, dat is nodig om te achterhalen of je medische problemen hebt waarmee de masseur rekening dient mee te houden. In principe kan iedereen gemasseerd worden, masseren is gekend van in de oudheid. Mensen met stramme spieren, genoten massage en de spierklachten namen af. Gestreste mensen werden gemasseerd en de mensen kwamen tot rust. Sporters werden ook in de oudheid gemasseerd om de spieren op te warmen.

Maar ook vandaag is er eigenlijk niet zoveel veranderd, Massage is van alle tijden.


Massage is gezond

Een goede diepgaande massage heeft een effect op heel je lichaam. Hormoonhuishouding, lymfestelsel, je bloedsomloop, je spieren worden positief beïnvloed door het krijgen van een massage. Het afvoeren van afvalstoffen is het eerste gevolg van de massage. Waardoor je lichaam sneller kan recupereren na een blessure of zware inspanning.

Massage is ook tijd nemen voor jezelf, alleen voor jezelf, GSM uit! weg computers! Weg agenda. Gewoon je laten masseren met een rustig deuntje kun je lichaam en geest terug die boost geven. Die je nodig hebt om goed en gezond te kunnen functioneren. Stress is een van de meestvoorkomende oorzaken die aan de bron liggen van burn-outs. Ik kan daar niet genoeg op hameren. Neem voldoende rust voor jezelf, wanneer je u laat masseren dan krijg je die rust. Maar ook een goede wandeling kan je helpen tot rust te komen.

Voor wie is massage goed?

Massage is goed voor gespierde en mindergespieder mensen, en zowel voor jong en oud.
Massage word ook toegepast op dieren! ( dat is een ander onderwerp maar ik wilde het je wel laten weten )

Massage is écht contact

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten. Zeker in de westerse cultuur kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten ( begrijpelijk ) Dat komt omdat de meeste mensen die nog nooit een massage hebben gekregen daar een algemeen beel dover hebben, ze koppelen erothiek aan het woord massage!

Pas als de mensen het bestaan kennen van verschillende soorten massage vormen gaan ze weten dat ze kunnen kiezen tussen verschillende massage disiplines, De meest toegankelijke vorm van massage is de stoel massage, Dat is een massage speciaal gegeven op een massage stoel, heb je die niet voorhanden dan laat je de klant plaats nemen op omgekeerde stoel en hoofdkussen op tafel zodat de klant gewoon kan rusten en een massage bovenop de kleding kan ondergaan. Deze massage is zoals een powernapje. Verder hebben wij de zweedse massage, je massage word op blote huid gegeven met verwarmde olie De klant is zoveel mogelijk bedekt en ligt zoals gewenst in slip en BH of zonder. Deze massage is de meest geschikte om tot rust te komen. Heb je eerder klachten voor of na het sporten, dan heb je diverse vormen massage die diep op de spieren werken. Er is een algemene regel " In een massage word je warm, veilig en respectvol aangeraakt en dat geeft veel voldoening aan elk mens." Heb je nog nooit een massage gekregen, dan vraag je best aan de masseur of masseuse wat het massage verloop is, wat mag je aanhouden! Is een belangrijke vraag. De masseur gaat je heus niet scheef bekijken. Mensen die erotiek zoeken, er zijn mensen die erotische massage geven, hoewel ook deze mensen zorgen voor hun klanten, Toch is dit niet de sector waar ikzelf voor kies.

Wanneer is het beter zich NIET te laten masseren?

Bij griep, bij ontstekingen, spataderen,Trombose,Zwangerschap,of andere ernstige ziekten, Het is ook goed mogelijk dat je een aandoening hebt aan een arm of been, dan kan dit ledemaat gewoon overgeslagen worden ( laat je niet te snel ontmoedigen) om echt zeker te zijn, raadpleeg je arts..

Op August 8, 2018