Artikelen over massages

Spierpijn

Help, ik heb spierpijn! Ik heb spierpijn! Hoe vaak hoor je dit wel niet zeggen na een training? Wist je dat spierpijn ook kan optreden soms dagen na je inspanning? Soms kan het zelfs 2 dagen nadien opduiken! Je kan hierdoor spreken van vroege spierpijn en late spierpijn. Maar wat is dat nu net? Vroege spierpijn: De pijn die je hier voelt komt er omdat je spieren zo een stevige inspanning ...

Lees meer >>

Op 9 december 2019

Waarom een massage zo heilzaam is

Waarom een massage zo heilzaam is. We hebben allemaal huidhonger. Enkel als baby en kleuter werden we (in de meeste gevallen) geknuffeld en gestreeld en vastgehouden. Zodra we wat ouder worden, gebeurt dit meestal niet meer. Dan wordt het ongepast. Het wordt heel snel verkeerd geïnterpreteerd als zijnde ‘ongewenste intimiteiten’. Zo is de #metoo cultuur aangewakkerd. Helaas want ...

Lees meer >>

Op 23 november 2019

Van surf leraar naar professioneel masseur.

Miguel Milo Mijn naam is Miguel Milo Depuydt. Ik studeerde af aan de KU Leuven als master in de lichamelijke opvoeding. De 4 daarop volgende jaren verfijnde ik mijn vaardigheden als windsurf, snowboard en fitness instructeur, zowel in België als in het buitenland, werkend met individuen en groepen, volwassenen en kinderen. Tijdens een werkopdracht op het Griekse eiland Karpathos raakte ik ...

Lees meer >>

Op 5 september 2018

Waarom zou een mens zich laten masseren?

Sommige mensen denken dat een massage een luxeproduct is. Dat een massage niet goedkoop is, dat is waar. Een massage goed gegeven, behelst een volledige service. Eerst heb je een intake gesprek, dat is nodig om te achterhalen of je medische problemen hebt waarmee de masseur rekening dient mee te houden. In principe kan iedereen gemasseerd worden, masseren is gekend van in ...

Lees meer >>

Op 8 augustus 2018

3 Verrassende effecten van massage

1. Een betere houding dankzij massage Een van de niet zo bekende lange termijn effecten van massage is dat het wonderen kan doen voor je lichaamshouding. Veel mensen zijn zich niet bewust van de kleine contracties in hun spieren. De spanning bouwt zich langzaam op, je gaat onbewust bepaalde delen van je lichaam ontlasten en daarmee andere spieren belasten. Zo ontstaat een slechte lichaamshouding. ...

Lees meer >>

Op 5 maart 2018