Artikelen over massages

Ademhaling: een kijk op het fysiologisch en energetisch aspect

Ademhaling : een kijk op het fysiologisch en energetisch aspect De ademhaling staat centraal in yogahoudingen (en yogamassage). Fysiologisch gebeurt dit door in- en uitademing via de neus. Dit is de beste manier van ademen, ook voor sporters om virussen, bacteriën, stress, hyperventilatie en andere ademhalingsproblemen te vermijden. Het lichaam krijgt de tijd om de ganse weg af te ...

Lees meer >>

Op 24 december 2019

De zuiverste massageolie

Massageolie olie dient zo zuiver mogelijk te zijn: zoete amandelolie: rijk aan vitamine A, B, D en E (een aanrader in de winterperiode) arganolie (de schat van Marokko voor haar-nagel-lippen verzorging, zelfs bij huidziekten, sheabutter, macadamiaolie, maar (niet geschikt voor mensen met extreme notenallergie) iets prijziger zijn de: jojoba (eigenlijk een was maar blijft zeer ...

Lees meer >>

Op 24 december 2019

Massage: de oudste vorm van genezing

De eerste handeling die gebeurt als je gekwetst bent is wrijven over de pijnlijke plaats. Dit is een natuurlijke reactie een geeft de hersenen een prikkel waardoor de pijn onmiddellijk verminderd of verdwijnt.  Deze vorm van genezing of healing bestaat al zo lang de mens leeft. Hier wordt de Oosterse Yogamassage en Westerse, ook wel bekend als Zweedse massage toegelicht. Thaise of ...

Lees meer >>

Op 24 december 2019

Spierpijn

Help, ik heb spierpijn! Ik heb spierpijn! Hoe vaak hoor je dit wel niet zeggen na een training? Wist je dat spierpijn ook kan optreden soms dagen na je inspanning? Soms kan het zelfs 2 dagen nadien opduiken! Je kan hierdoor spreken van vroege spierpijn en late spierpijn. Maar wat is dat nu net? Vroege spierpijn: De pijn die je hier voelt komt er omdat je spieren zo een stevige inspanning ...

Lees meer >>

Op 9 december 2019

Waarom een massage zo heilzaam is

Waarom een massage zo heilzaam is. We hebben allemaal huidhonger. Enkel als baby en kleuter werden we (in de meeste gevallen) geknuffeld en gestreeld en vastgehouden. Zodra we wat ouder worden, gebeurt dit meestal niet meer. Dan wordt het ongepast. Het wordt heel snel verkeerd geïnterpreteerd als zijnde ‘ongewenste intimiteiten’. Zo is de #metoo cultuur aangewakkerd. Helaas want ...

Lees meer >>

Op 23 november 2019