Artikelen over massages

De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en hoe doe jij dat?

Na de lange, koude en vooral natte winterdagen is het tijd om het prachtige lente seizoen in te gaan, dat symbool staat voor vernieuwing, groei en hoop. Het is alsof de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en zich vol energie klaarmaakt voor een nieuw begin. Laten we deze tijd van hernieuwing omarmen en samenwerken om een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven te creëren voor onze ...

Lees meer >>

Op 3 april 2024

Help, welke massage moet ik kiezen?

De werkkoffer van de masseur Kennnen jullie ook dit gevoel? Zin hebben in een heerlijke ontspannende massage maar toch ook om die benen die wat vermoeid zijn na een wandeling te laten ontspannen. Maar ja wat moet ik nu kiezen? Je surft wat rond op mooie websites en je wordt begroet met een overvloed van keuzes: ontspanningsmassage, sportmassages, deep tissue, cupping, gua sha en nog vele andere ...

Lees meer >>

Op 29 februari 2024

Hatha Yoga, Yoga of Awareness en Yin Yoga

Namasté, Deze 3 yogavormen zijn dé massage voor lichaam én geest die je jezelf geeft. Met respect en liefdevolle aandacht gaan we ons lichaam losmaken, afwisseling tussen inspanning en ontspanning, aandacht voor de ademhaling, stretching voor de ligamenten en bindweefsel. Matten, kussens en dekentjes  zijn ruimschoots aanwezig, maximaal 8 deelnemers worden toegelaten. Geen ervaring vereist. ...

Lees meer >>

Op 20 oktober 2022

Tantramassage workshops voor koppels

Koppels die massage willen leren hoe vinden, en hoe herkennen die elkaar? Diverse tantra-masseurs bieden dergelijke workshops aan. Normaal gebeurt dit in een volledig afgehuurde locatie zodat pottenkijkers vermeden worden. Behalve de deelnemers en de lesgevers is er dan niemand aanwezig. Reken voor dergelijke workshop op een volledig weekend van vrijdagavond tot zondagnamiddag. Opgelet, bij ...

Lees meer >>

Op 7 december 2021

Yumeiho standpunt over rugpijn

Over de complexiteit van rugpijn De meeste rugpijn is niet-specifiek zonder identificeerbare oorzaken. Veel voorkomende onderliggende mechanismen zijn onder meer degeneratieve of traumatische veranderingen van de schijven en facetgewrichten, die dan secundaire pijn in de spieren en zenuwen kunnen veroorzaken, en pijn doorverwijzen naar de botten, gewrichten en ledematen. Ziekten en ontsteking van ...

Lees meer >>

Op 30 juli 2021